Hovädzie plátky a la Nelson
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 600 g hovädzej sviečkovice, 2 cibule, 50 g sušených hríbov, 2 lyžice oleja alebo masla, 2 dl smotany, 1 lyžička hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie.
Postup
Krok 1
Mäso nakrájame na tenké plátky, každý naklepeme, posypeme soľou a mletým korením a opečieme z oboch strán na tuku, preložíme do kastróla. Na tom istom tuku opražíme na plátky pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané hríby (predtým asi na hodinu namočené vo vode), podlejeme troškou vody a dusíme na malom ohni do mäkka. Mäso vyberieme, omáčku dochutíme smotanou zmiešanou s múkou, prevaríme a týmto zalejeme porcie mäsa na tanieri. Môžeme podávať s varenými zemiakmi alebo s cestovinou.