Plnené rybacie balíčky

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 4 filety morskej tresky alebo šťuky, olivový olej, hladkú múku, soľ, mleté biele korenie, mletú červenú sladkú papriku. Plnka: 1 väčšiu cibuľu, 1 pór (s dlhou zelenou časťou), 2 papriky, 4 šampiňóny, 1 strúčik cesnaku, olivový olej, 4 paradajky, 1 dl bieleho vína, tymian.

Postup

Krok 1

Na malé kocky pokrájame cibuľu, papriku, šampiňóny. Vo vriacej vode krátko povaríme dlhé, zelené časti póru (môžu byť široké). Na olivovom oleji osmažíme pokrájané šampiňóny, cibuľu a papriku, počas smaženia pridáme prelisovaný cesnak. Necháme vychladnúť. Múku zmiešame so soľou, mletým korením a paprikou, obalíme v nej filety a opečieme ich z oboch strán na veľmi horúcom tuku. Dve dlhé časti póru položíme na dosku do kríža. Do stredu kríža položíme opečenú rybu na ktorú navrstvíme plnku a prikryjeme druhým plátkom ryby. Pórovým 'motúzikom' balíček zaviažeme. Takto pripravené balíčky poukladáme na pekáč, okolo nich pokladieme plátky paradajok, zvyšky plnky a dáme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Zapekáme asi 10 minút. Podávame s opečenými zemiakmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 715
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

716

Podobné recepty:
  • Jablková torta – bleskovka

    Jablková torta – bleskovka

  • Rýchle občerstvenie pre návštevu

    Rýchle občerstvenie pre návštevu

  • Bratislavský guláš pre deti

    Bratislavský guláš pre deti

kuk