Pstruh na španielsky spôsob
2003-12-15- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby sladkovodné
Ingrediencie
- 2 pstruhov, 1/2 citróna, 2 lyžice oleja, 100 g strúhanky, 1 strúčik cesnaku, 4 lyžice sherry, 1 lyžicu nasekanej petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie.
Postup
Krok 1
Pstruhy potrieme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Na panvici zohrejeme olej, dáme dole z ohňa, pridáme strúhanku, nadrobno posekaný cesnak, petržlenovú vňať a dobre premiešame. Polovicu zmesi dáme na dno pekáča, na zmes položíme pstruhov a zasypeme druhou polovicou zmesi. Pokvapkáme citrónovou šťavou a pečieme v rozohriatej rúre. Po piatich minútach prilejeme sherry a pečieme ďalších 10 minút. Príloha: zemiaky.