Františkánsky závin
2018-02-19- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Františkánsky závin. Ako prílohu podávame opekané zemiaky, uhorku a červenú repu.
Ingrediencie
- 1500 g bravčového bôčika
- 200 g údenej slaniny
- 400 g bravčového orezu
- 100 g horčice
- 150 g cibule
- 20 g soli
- 3 g mletého čierneho korenia
- 20 g mletej červenej papriky sladkej
- 20 g cesnaku
- 150 g sterilizovaných feferónov bez nálevu
Postup
Krok 1
Z bôčika nakrájame 10 plátov, ktoré naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme paprikou, potrieme horčicou. Do stredu každého plátu dáme zmes pripravenú z pomletého orezu, zmiešané so zomletým cesnakom a feferónmi. Navrch pridáme pokrájanú slaninu a najemno pokrájanú cibuľu. Takto pripravený plát mäsa preložíme na polovicu a okraje spojíme špáradlami. Opečieme v horúcej masti z oboch strán. Opečenú porciu zabalíme do alobalu a na miernom ohni ponorenú v masti dusíme asi 10 až 15 minút. Ako prílohu podávame opekané zemiaky, uhorku a červenú repu.