Františkánsky závin

2018-02-19

    Popis

    Františkánsky závin. Ako prílohu podávame opekané zemiaky, uhorku a červenú repu.

    Ingrediencie

    • 1500 g bravčového bôčika
    • 200 g údenej slaniny
    • 400 g bravčového orezu
    • 100 g horčice
    • 150 g cibule
    • 20 g soli
    • 3 g mletého čierneho korenia
    • 20 g mletej červenej papriky sladkej
    • 20 g cesnaku
    • 150 g sterilizovaných feferónov bez nálevu

    Postup

    Krok 1

    Z bôčika nakrájame 10 plátov, ktoré naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme paprikou, potrieme horčicou. Do stredu každého plátu dáme zmes pripravenú z pomletého orezu, zmiešané so zomletým cesnakom a feferónmi. Navrch pridáme pokrájanú slaninu a najemno pokrájanú cibuľu. Takto pripravený plát mäsa preložíme na polovicu a okraje spojíme špáradlami. Opečieme v horúcej masti z oboch strán. Opečenú porciu zabalíme do alobalu a na miernom ohni ponorenú v masti dusíme asi 10 až 15 minút. Ako prílohu podávame opekané zemiaky, uhorku a červenú repu.

     

    Priemerné hodnotenie členov

    (0 / 5)

    0 0 865
    Ohodnoť tento recept

    0 ľudí hodnotilo recept

    866

    Podobné recepty:
    • Prírodné rezne s ovocnou ryžou

      Prírodné rezne s ovocnou ryžou

    kuk