Kuracie prsia na víne
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 600 g kuracích pŕs, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžicu medu, 1,5 dl červeného vína, 30 g hrozienok, 2 lyžice ríbezľového kompótu, 2 lyžice posekaných orechov, 1 citrón, olej.
Postup
Krok 1
Kuracie prsia osolíme, okoreníme, kožu natrieme medom. Na panvici zohrejeme olej a mäso z oboch strán opečieme. Podlejeme vínom, prikryjeme a udusíme do mäkka. Počas dusenia, podľa potreby, prilievame vodu. Udusené mäso vyberieme a pokrájame na plátky. Do šťavy dáme hrozienka, ríbezľový kompót, premiešame a krátko povaríme.