Chutné mäkké medovníky

2016-04-13
  • Počet porcií : 6
  • Čas prípravy : 30 min.
  • Čas varenia : 30 min.
  • Celkový čas : 60 min.

Popis

Mäkké medovníčky sú snom každej kuchárky.

Ingrediencie

  • 1,15 kg hladkej múky
  • 0,5 kg práškového cukru
  • 5 ks vajec
  • 2 dl medu
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 360 g stuženého tuku (napr. Hera)
  • 1 lyžička sódy bicarbóny

Postup

Krok 1

Všetky uvedené suroviny zmiešame večer a cesto necháme do rána odpočinúť.

Krok 2

Ráno cesto rozvaľkáme a vykrajovačkami povykrajujeme rôzne tvary, ktoré poukladáme na jemne vymastený plech. Každý kúsok potrieme rozšľahaným vajcom a do stredu položíme polovicu jadra vlašského orecha.

Krok 3

Pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C.

Krok 4

Upečené medovníky nožom oddelíme od plechu (pozor, sú krehké). Ak ich ešte teplé vložíme do mikroténového vrecúška a odložíme do mrazničky, vydržia nám aj niekoľko mesiacov. Po rozmrazení budú krehké.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 899
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

900

Podobné recepty:
  • Nevarená brokolicová polievka

    Nevarená brokolicová polievka

  • Mexická fazuľa

    Mexická fazuľa

  • Huby s orechmi

    Huby s orechmi

kuk