Chutné mäkké medovníky
2016-04-13- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Múčniky, pečivo , Koláče
- Počet porcií : 6
- Čas prípravy : 30 min.
- Čas varenia : 30 min.
- Celkový čas : 60 min.
Popis
Mäkké medovníčky sú snom každej kuchárky.
Ingrediencie
- 1,15 kg hladkej múky
- 0,5 kg práškového cukru
- 5 ks vajec
- 2 dl medu
- 1 lyžička mletej škorice
- 360 g stuženého tuku (napr. Hera)
- 1 lyžička sódy bicarbóny
Postup
Krok 1
Všetky uvedené suroviny zmiešame večer a cesto necháme do rána odpočinúť.
Krok 2
Ráno cesto rozvaľkáme a vykrajovačkami povykrajujeme rôzne tvary, ktoré poukladáme na jemne vymastený plech. Každý kúsok potrieme rozšľahaným vajcom a do stredu položíme polovicu jadra vlašského orecha.
Krok 3
Pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C.
Krok 4
Upečené medovníky nožom oddelíme od plechu (pozor, sú krehké). Ak ich ešte teplé vložíme do mikroténového vrecúška a odložíme do mrazničky, vydržia nám aj niekoľko mesiacov. Po rozmrazení budú krehké.