Domáce jaternice

2016-05-11
  • Čas varenia : 240 min.
  • Celkový čas : 300 min.

Popis

Ďalšie zabíjačkové jedlo, ktoré si nájde svojich priaznivcov. Domáce jaternice vyžadujú precíznu prácu, ale výsledok stojí za to.

Ingrediencie

  • 1.5 kg bravčovej hlavy
  • 250 g bravčového bôčika
  • 200 g bravčových pľúcok
  • 200 g bravčovej pečene
  • 2 ks cibule
  • 2 lyžička soli
  • 2-3 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica majoránu
  • 1/2 lyžička mletého nového korenia
  • 1/2 lyžička mletého čierneho korenia
  • 1/2 lyžička ďumbiera
  • 1.5 kg ryže

Postup

Krok 1

Očistenú bravčovú spolu s bôčikom a pľúckami uvaríme v osolenej vode spolu s cibuľou. Uvarené mäso vykostíme, odstránime chrupavky a zomelieme na mlynčeku s väčšími otvormi. Do vriaceho vývaru vložíme očistenú a odblanenú bravčovú pečeň. Varíme asi 10 minút. Bravčovú pečeň zomelieme a pridáme k ostatnému pomletému mäsu. Pridáme uvarenú ryžu, soľ, majorán, mleté nové korenie, mleté čierne korenie, ďumbier, prelisovaný cesnak a dobre premiešame. Ak je bôčik príliš chudý, pridáme aj bravčovú masť. Plníme do umytých čriev. Hotové jaternice, na koncoch uzatvorené, varíme na miernom ohni v použitom vývare 20 až 30 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 4805
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

4806

Podobné recepty:
  • Pečeň na smotane

    Pečeň na smotane

  • Pečené údené mäso s tromi omáčkami

    Pečené údené mäso s tromi omáčkami

  • Bravčové mäso po čínsky

    Bravčové mäso po čínsky

kuk