Tisíckrát dobrá torta
2003-11-06- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- 10 bielkov, 250 g cukru, 250 g pomletých mandlí. Plnka: 10 žĺtkov, 8 lyžíc cukru, dužinu z jednej vanilky, 250 g masla, 50 až 100 g čokolády.
Postup
Krok 1
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Zľahka primiešame cukor, mandle. Hmotu rozdelíme na dve až tri časti a upečieme vo formách v dobre vyhriatej rúre. Žĺtka vymiešame s cukrom a vanilkou. Miešame nad parou do zhustnutia. Miešame ďalej do vychladnutia. Pridáme zmäknuté maslo a roztopenú (nie horúcu) čokoládu. Plnkou natrieme upečené časti torty, spojíme ich a natrieme aj vrch a boky.