Tisíckrát dobrá torta

2003-11-06

Ingrediencie

  • 10 bielkov, 250 g cukru, 250 g pomletých mandlí. Plnka: 10 žĺtkov, 8 lyžíc cukru, dužinu z jednej vanilky, 250 g masla, 50 až 100 g čokolády.

Postup

Krok 1

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Zľahka primiešame cukor, mandle. Hmotu rozdelíme na dve až tri časti a upečieme vo formách v dobre vyhriatej rúre. Žĺtka vymiešame s cukrom a vanilkou. Miešame nad parou do zhustnutia. Miešame ďalej do vychladnutia. Pridáme zmäknuté maslo a roztopenú (nie horúcu) čokoládu. Plnkou natrieme upečené časti torty, spojíme ich a natrieme aj vrch a boky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(5 / 5)

5 1 1479
Ohodnoť tento recept

1 ľudí hodnotilo recept

1480

Podobné recepty:
  • Divina na jogurte

    Divina na jogurte

  • Cesnaková nátierka z tofu

    Cesnaková nátierka z tofu

  • Špenátové rezy na studenú misu

    Špenátové rezy na studenú misu

kuk