Kyslá zemiaková omáčka
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Prívarky, omáčky, prílohy , Teplé , Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov
Ingrediencie
- 500 g zemiakov, bobkový list, 3 zrniečka celého čierneho korenia, 3 zrniečka nového korenia, soľ, 1 kyslú smotanu, 1 lyžice tuku (najlepšie masla) 1 lyžicu hladkej múky, vajcia uvarené na tvrdo.
Postup
Krok 1
Pokrájané zemiaky varíme s bobkovým listom, celým čiernym a novým korením, soľou. Vody použijeme iba toľko, aby zemiaky boli pod hladinou vody. Z masla a hladkej múky si pripravíme svetlú zásmažku, ktorú pridáme do uvarených zemiakov s vodou. Primiešame jednu smotanu, necháme prejsť varom. Podávame s vajcom uvareným na tvrdo.