Kyslá zemiaková omáčka

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 500 g zemiakov, bobkový list, 3 zrniečka celého čierneho korenia, 3 zrniečka nového korenia, soľ, 1 kyslú smotanu, 1 lyžice tuku (najlepšie masla) 1 lyžicu hladkej múky, vajcia uvarené na tvrdo.

Postup

Krok 1

Pokrájané zemiaky varíme s bobkovým listom, celým čiernym a novým korením, soľou. Vody použijeme iba toľko, aby zemiaky boli pod hladinou vody. Z masla a hladkej múky si pripravíme svetlú zásmažku, ktorú pridáme do uvarených zemiakov s vodou. Primiešame jednu smotanu, necháme prejsť varom. Podávame s vajcom uvareným na tvrdo.

 

Priemerné hodnotenie členov

(3.7 / 5)

3.6666666666667 3 10842
Ohodnoť tento recept

3 ľudí hodnotilo recept

10843

Podobné recepty:
  • Omáčka k cestovinám

    Omáčka k cestovinám

  • Hydinový šalát s pomarančmi a jablkami

    Hydinový šalát s pomarančmi a jablkami

  • Kuracie pečienky ako nátierka

    Kuracie pečienky ako nátierka

kuk