Šalát troch farieb
2003-06-04- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Kombinované šaláty , Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu
Ingrediencie
- Ružový šalát: 1 balenie krabích tyčiniek, 2 jablká, 2 vajcia uvarené na tvrdo, 1 malú konzervu kukurice, 2 lyžice majonézy, 2 lyžice kyslej smotany, 1 lyžicu kečupu, soľ, mleté biele korenie, čili omáčku. Žltý šalát (hydinový koktail): 200 g kuracích pŕs, 1 malú konzervu ananásu, 2 lyžice majonézy, 2 lyžice kyslej smotany, korenie karí, soľ, mleté biele korenie, 1 lyžicu horčice. Biely šalát: 300 g zavináčov, alebo kyselých rýb, 1 konzervu bielej fazule, 3 kyslé uhorky, 4 lyžice majonézy, soľ, mleté biele korenie.
Postup
Krok 1
Ružový šalát: krabie tyžinky pokrájame na malé kocky, na rovnako veľké kocky pokrájame jablká a vajcia. Primiešame smotanu, majonézu a kečup. Dochutíme soľou, čili omáčkou a bielym korením. Žltý šalát: kuracie prsia osolíme, okoreníme a opečieme na horúcom tuku z oboch strán a necháme vychladnúť. Zmiešame kocky ananásu bez šťavy (prípadné kolieska pkrájame na kocky), korením karí, majonézou, smotanou, soľou, korením a horčicou. Kuracie prsia pokrájame na kocky vo veľkosti kociek ananásu a primiešame k ananásu. Biely rybací šalát: mäso zo zavináča pokrájame na pásiky asi 1 cm široké, pridáme majonézu, fazuľu bez nálevu, pokrájané kyslé uhorky, pokrájanú cibuľu zo zavináčov, pokrájanú, na mesiačiky, čerstvú cibuľu, soľ, korenie a premiešame. Všetky tri šaláty necháme asi 2 hodiny v chlade odstáť.