Zeleninové rezy
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy , Pokrmy zo zemiakov
Ingrediencie
- 1 kg uvarených zemiakov, 2 vajcia, pol šálky mlieka, 2 lyžice strúhanky, mleté čierne korenie, 2 veľké cibule alebo 2 póry, 150 g strúhaného syra, soľ, bazalku, oregano, kyslú smotanu, 2 strúčiky cesnaku.
Postup
Krok 1
Vychladnuté zemiaky roztlačíme, zmiešame s vajíčkami, mliekom, strúhankou, soľou a mletým čiernym korením. Na vymastený plech rozprestrieme zemiakové cesto, pokladieme naň plátky cibule alebo póru, posypeme strúhaným syrom a vňaťami. Dáme zapiecť. Pred dopečením polejeme kyslou smotanou, ktorú ochutíme rozotretým cesnakom. Podávame s kôprovou alebo hubovou omáčkou. Namiesto cibule alebo póru môžeme použiť zeler.