Zeleninové rezy

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg uvarených zemiakov, 2 vajcia, pol šálky mlieka, 2 lyžice strúhanky, mleté čierne korenie, 2 veľké cibule alebo 2 póry, 150 g strúhaného syra, soľ, bazalku, oregano, kyslú smotanu, 2 strúčiky cesnaku.

Postup

Krok 1

Vychladnuté zemiaky roztlačíme, zmiešame s vajíčkami, mliekom, strúhankou, soľou a mletým čiernym korením. Na vymastený plech rozprestrieme zemiakové cesto, pokladieme naň plátky cibule alebo póru, posypeme strúhaným syrom a vňaťami. Dáme zapiecť. Pred dopečením polejeme kyslou smotanou, ktorú ochutíme rozotretým cesnakom. Podávame s kôprovou alebo hubovou omáčkou. Namiesto cibule alebo póru môžeme použiť zeler.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1031
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1032

Podobné recepty:
  • Špenátové lievance

    Špenátové lievance

  • Palacinky plnené bryndzou

    Palacinky plnené bryndzou

  • Granatiersky pochod I

    Granatiersky pochod I

kuk