Čokoládova saláma pre Evitu
2016-04-18- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 20 min.
- Čas varenia : 30 min.
- Celkový čas : 50 min.
Popis
Rumovo škoricová tuhá zmes v podobe dezertu, na ktorý nezabudnete!
Ingrediencie
- 200 g 200 g práškového cukru
- štipka štipku mletej škorice
- 2 ks 2 klinčeky
- 50 g 50 g čokolády
- 150 g 150 g mandlí
- 50 g 50 g orechov
- 50 g 50 g hrozienok alebo kandizovaného ovocia
- kôra z jedného citróna
- 2 ks 2 vajcia
- práškový cukor na obalenie
Postup
Krok 1
Práškový cukor zmiešame so škoricou, pomletými klinčekami, postrúhanou čokoládou, 100 g pomletých mandlí (neošúpaných), 50 g ošúpaných mandlí posekaných na hrubo, na štvrtiny polámaných orechov, s hrozienkami (najlepšie vopred namočených v rume), alebo na malé kocky pokrájaným kandizovaným ovocím (prípadne s hrozienkami aj ovocím), s kôrou z citróna a vajcami. Všetko dobre vymiesime a na doske posypanej práškovým cukrom ušúľame valec.
Krok 2
Odložíme na suché a chladné miesto. Neskôr krájame na tenké šikmé plátky.