Slovenský guláš

2003-03-12

Ingrediencie

  • 300 g hovädzej glejovky, 300 g bravčového pliecka, 60 g tuku, 400 g cibule, soľ, 20 g mletej červenej papriky, 100 g zelenej papriky, 100 g paradajok, 20 g paradajkového pretlaku, 40 g hladkej múky, mleté čierne korenie, 10 g cesnaku, rasca.

Postup

Krok 1

Umyté a osušené hovädzie a bravčové mäso nakrájame približne na 25 gramové kocky. Na rozpálenom tuku opražíme do zlatista na kolieska pokrájanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak, dobre posekaný cesnak, rascu, mleté čierne korenie, červenú papriku, hovädzie mäso, zalejeme vývarom a podusíme. Keď je hovädzie mäso polomäkké, pridáme nakrájané bravčové pliecko a dusíme. Pred dohotovením zahustíme zápražkou, pridáme na kolieska pokrájanú zelenú papriku, na malé kocky pokrájané paradajky a necháme prejsť varom. Ako prílohu podávame varené zemiaky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1345
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1346

Podobné recepty:
  • Hovädzie na čiernom korení

    Hovädzie na čiernom korení

  • Bavorský pekáč

    Bavorský pekáč

  • Plnené závitky z hovädzieho mäsa VII

    Plnené závitky z hovädzieho mäsa VII

kuk