Prírodná hovädzia roštenka

2003-02-12

Ingrediencie

  • 400 g hovädzej roštenky bez kostí, 60 g tuku, 100 g cibule, 20 g hladkej múky, mleté čierne korenie, soľ, voda alebo vývar, 70 g masla.

Postup

Krok 1

Očistený, umytý, osušený roštenec pokrájame na 100 g roštenky, okrajové blany narežeme, vyklepeme, osolíme, okoreníme a na oboch stranách rýchlo opečieme na rozpálenom tuku. Na tuku po opekaní speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme opečené roštenky, podlejeme vriacou vodou alebo vývarom a pod pokrývkou za občasného dolievania vývarom dusíme do mäkka. Drôtenou lopatkou mäkké roštenky opatrne vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, popražíme, zalejeme vlažnou vodou, rozmiešame a dobre povaríme. Hotovú šťavu precedíme na mäkké roštenky, pridáme čerstvé surové maslo a krátko podusíme. Ako prílohu podávame varené zemiaky, dusenú ryžu, posypané sekaným zeleným petržlenom a rôzne šaláty zo surovej zeleniny.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 865
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

866

Podobné recepty:
  • Hovädzí nákyp (Anglicko)

    Hovädzí nákyp (Anglicko)

  • Stroganov

    Stroganov

  • Hovädzie plátky a la Nelson

    Hovädzie plátky a la Nelson

kuk