Prírodná hovädzia roštenka
2003-02-12- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 400 g hovädzej roštenky bez kostí, 60 g tuku, 100 g cibule, 20 g hladkej múky, mleté čierne korenie, soľ, voda alebo vývar, 70 g masla.
Postup
Krok 1
Očistený, umytý, osušený roštenec pokrájame na 100 g roštenky, okrajové blany narežeme, vyklepeme, osolíme, okoreníme a na oboch stranách rýchlo opečieme na rozpálenom tuku. Na tuku po opekaní speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme opečené roštenky, podlejeme vriacou vodou alebo vývarom a pod pokrývkou za občasného dolievania vývarom dusíme do mäkka. Drôtenou lopatkou mäkké roštenky opatrne vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, popražíme, zalejeme vlažnou vodou, rozmiešame a dobre povaríme. Hotovú šťavu precedíme na mäkké roštenky, pridáme čerstvé surové maslo a krátko podusíme. Ako prílohu podávame varené zemiaky, dusenú ryžu, posypané sekaným zeleným petržlenom a rôzne šaláty zo surovej zeleniny.