Mäso v horčicovo-bylinkovom obale
2003-01-09- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 2 kg bravčového mäsa, mrkvu, petržlen, zeler, petržlenovú vňať, soľ, tri lyžice horčice, lyžicu strúhanky, 120 g oleja, pohár bieleho vína, dve lyžice sladkej smotany, pohár zeleninového vývaru, mleté čierne korenie.
Postup
Krok 1
Petržlenovú vňať posekáme a vymiešame s horčicou, strúhankou a olejom. Zeleninu pokrájame na kocky. Mäso osolíme, potrieme petržlenovou pastou a uložíme do pekáča. Obložíme ho zeleninou, zalejeme vývarom a vínom. Pečieme 30 minút pri teplote 180 stupňov Celzia. Pečienku položíme na misu. Smotanu vymiešame so šťavou z pečenia, ochutíme mletým korením. Pečienku pokrájame na plátky a na tanieroch prelejeme šťavou. Podávame s varenými zemiakmi.