Viedenský rezeň
2002-11-28- komentárov
- Kategórie: Teľacie mäso , Vyprážané mäso
Ingrediencie
- 400 g teľacieho stehna bez kosti (orech), 100 g tuku, 1 vajce, 1 dl mlieka, 40 g hladkej múky, 80 g strúhanky, soľ, 20 g čerstvého masla, citrón.
Postup
Krok 1
Očistené, umyté osušené (čistou utierkou) stehno pokrájame na rezne, zľahka naklepeme, okrajové blany narežeme, po oboch stranách posolíme, obalíme v múke, v mlieku s rozšľahaným vajcom, v preosiatej strúhanke a v rozpálenom tuku po oboch stranách vyprážame do zlatista. Hotový rezeň podávame na teplom tanieri preliaty roztopeným maslom a pokvapkaný citrónovou šťavou. Ako prílohu podávame opekané, vyprážané zemiaky, dusenú ryžu, rôzne šaláty zo surovej zeleniny alebo kompóty.