Viedenský rezeň

2002-11-28

Ingrediencie

  • 400 g teľacieho stehna bez kosti (orech), 100 g tuku, 1 vajce, 1 dl mlieka, 40 g hladkej múky, 80 g strúhanky, soľ, 20 g čerstvého masla, citrón.

Postup

Krok 1

Očistené, umyté osušené (čistou utierkou) stehno pokrájame na rezne, zľahka naklepeme, okrajové blany narežeme, po oboch stranách posolíme, obalíme v múke, v mlieku s rozšľahaným vajcom, v preosiatej strúhanke a v rozpálenom tuku po oboch stranách vyprážame do zlatista. Hotový rezeň podávame na teplom tanieri preliaty roztopeným maslom a pokvapkaný citrónovou šťavou. Ako prílohu podávame opekané, vyprážané zemiaky, dusenú ryžu, rôzne šaláty zo surovej zeleniny alebo kompóty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 818
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

819

Podobné recepty:
  • Zapekané teľacie rebierko so šampiňónmi

    Zapekané teľacie rebierko so šampiňónmi

  • Teľacie rezne so šunkou

    Teľacie rezne so šunkou

  • Plnený rezeň sluhu Karola

    Plnený rezeň sluhu Karola

kuk