Teľacie kolienko na paprike

2002-11-27

Ingrediencie

  • 600 g vykosteného teľacieho kolienka, 60 g tuku, 100 g cibule, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ, 20 g paradajkového pretlaku, 10 g hladkej múky, 60 g šampiňónov, 100 g konzervovaného zeleného hrášku, 1,5 dl kyslej smotany, voda alebo vývar.

Postup

Krok 1

Teľacie kolienko umyjeme, osušíme a pokrájame na úhľadné 30 g kúsky. Na rozpálenom tuku speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak, červenú papriku, nakrájané kolienko, soľ, mleté čierne korenie, mierne podlejeme vodou alebo vývarom a dusíme. Pred dokončením šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, popražíme, zalejeme vodou, pridáme očistené, na kolieska pokrájané šampiňóny, zelený hrášok a varíme do mäkka. Pred podávaním dochutíme rozšľahanou kyslou smotanou. Ako prílohu podávame varené zemiaky, halušky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 641
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

642

Podobné recepty:
  • Hovädzie plátky a la Nelson

    Hovädzie plátky a la Nelson

  • Bravčové závitky so smotanou a cesnakom

    Bravčové závitky so smotanou a cesnakom

  • Jahňacie pliecko na víne s rozmarínom

    Jahňacie pliecko na víne s rozmarínom

kuk