Orechové žemle

2002-09-17

Ingrediencie

  • 2 lyžice hrozienok, 175 g pšeničnej múky, 75 g jemnej múky, 1 dl smotany, 20 g droždia, 1 lyžicu medu, 1 lyžicu masla, 15 polovíc vlašských orechov, 1 žĺtok, 0,5 dl vody, soľ.

Postup

Krok 1

Smotanu zmiešame s vlažnou vodou a vlejeme do múky. Pridáme droždie a med. Všetko premiešame a necháme asi 20 minút kysnúť. Potom pridáme vločky masla, osolíme a vymiešame cesto. Necháme ďalších 20 minút kysnúť. Cesto rozdelíme na dve časti, do jednej vmiešame namočené a odkvapkané hrozienka a do druhej posekané orechy. Vytvarujeme žemle a opäť necháme 20 minút kysnúť. Povrch žemlí potrieme rozšľahaným žĺtkom s vodou. Pečieme vo vyhriatej rúre 20 až 30 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 736
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

737

Podobné recepty:
  • Medvedie tlapky II

    Medvedie tlapky II

  • Tiramisu po domácky

    Tiramisu po domácky

  • Citrónový koláč

    Citrónový koláč

kuk