Peciválky

2002-10-24

Ingrediencie

  • 1 kg uvarených zemiakov, 300 g polohrubej múky, soľ, 1 vajce, 0,5 l mlieka, 100 g mletého maku, 50 g práškového cukru.

Postup

Krok 1

Zemiaky pomelieme alebo postrúhame, zmiešame s múkou, soľou a vajcom. Vypracujeme cesto z ktorého tvarujeme šúľky asi 1,5 cm hrubé. Tie krájame na 1,5 cm dlhé kúsky. Kúsky poukladáme na pekáč u upečieme ich do ružova. Upečené, ešte teplé peciválky nakrojíme a dáme misky. Polejeme ich vriacim mliekom, prikryjeme a dobre potrasieme. Necháme asi 3 minúty. Prebytočné mlieko scedíme, posypeme mletým makom s cukrom. Polejeme roztopeným maslo.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1078
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1079

Podobné recepty:
  • Rizoto s bylinkami

    Rizoto s bylinkami

  • Kaleráby zapekané so syrom

    Kaleráby zapekané so syrom

  • Ruské vajcia

    Ruské vajcia

kuk