Peciválky
2002-10-24- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov
Ingrediencie
- 1 kg uvarených zemiakov, 300 g polohrubej múky, soľ, 1 vajce, 0,5 l mlieka, 100 g mletého maku, 50 g práškového cukru.
Postup
Krok 1
Zemiaky pomelieme alebo postrúhame, zmiešame s múkou, soľou a vajcom. Vypracujeme cesto z ktorého tvarujeme šúľky asi 1,5 cm hrubé. Tie krájame na 1,5 cm dlhé kúsky. Kúsky poukladáme na pekáč u upečieme ich do ružova. Upečené, ešte teplé peciválky nakrojíme a dáme misky. Polejeme ich vriacim mliekom, prikryjeme a dobre potrasieme. Necháme asi 3 minúty. Prebytočné mlieko scedíme, posypeme mletým makom s cukrom. Polejeme roztopeným maslo.