Losos so zeleninou a olivami
2002-08-01Ingrediencie
- 4 plátky lososa, 200 g zelených fazuľových strukov, 6 koktailových paradajok, čierne olivy, jednu konzervu sardelových očiek, citrón, bazalku, soľ, nahrubo pomleté čierne korenie, 2 dl olivového oleja.
Postup
Krok 1
Plátky lososa umyjeme, osušíme a jemne osolíme. Plech na pečenie polejeme olivovým olejom, ktorý rozotrieme po celej ploche lososovými plátkami. Naolejované mäso poukladáme na jednu polovicu pekáča. V nádobe zmiešame očistené čerstvé alebo sterilizované zelené fazuľové struky, celé koktailové paradajky (prípadne pokrájané na štvrtiny), sardelové očká, trochu oleja a bazalku. Zeleninovú zmes vysypeme na druhú polovicu plechu. Všetko ochutíme mletým čiernym korením, soľou, pokvapkáme citrónovou šťavou a dáme upiecť. Pri servírovaní ozdobíme čiernymi olivami.