Zapekaná zemiaková placka

2015-09-29

Ingrediencie

  • 600 g bravčového stehna, 600 g zemiakov, 200 g tvrdého syra, 2 vajcia, hladkú múku, olej, majoránku, mleté čierne korenie, tri strúčiky cesnaku. Na šalát: 1 menšiu hlávku kapusty, 4 cibule, karotku, drvenú rascu, mleté čierne korenie, ocot, soľ a olej.

Postup

Krok 1

Mäso pokrájame na menšie rezne, naklepeme, okraje narežeme, osolíme, okoreníme a vypražíme na rozpálenom oleji do zlatista. Surové zemiaky postrúhame, pridáme vajcia, soľ, korenie, majoránku a cesnak. Premiešame a pridáme toľko múky, aby bola masa vláčna a ľahko roztierateľná. Na rozpálenom oleji vytvarujeme na panvici placky, hotové preložíme na polovicu a uložíme ich na pekáč. Na každú placku položíme opečený plátok mäsa, posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť kým sa syr neroztopí. Do kapusty pokrájanej na rezance pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, postrúhanú karotku a zalejeme sladkokyslým nálevom. Pridáme soľ, rascu a korenie. Necháme chvíľu odstáť.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1206
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1207

Podobné recepty:
  • Vietnamská rolka

    Vietnamská rolka

  • Zemiaky plnené tvarohom

    Zemiaky plnené tvarohom

  • Fazuľová kaša I

    Fazuľová kaša I

kuk