Cestoviny s ružovou omáčkou
2016-04-11- komentárov
- Kategórie: Cestoviny, pizza , Iné , Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Vodné živočíchy
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 30 min.
- Čas varenia : 40 min.
- Celkový čas : 70 min.
Popis
Netradičné cestoviny s krevetami a prílohou so špenátových listov.
Ingrediencie
- 1 bal talianskych cestovín
- šunka
- strúhaný parmezán
- mrazené lúpané krevety
- obyčajný tavený syr
- 1 dl kečupu
- sladkú smotanu
- olivový olej
- bazalku
- cesnak
- špenátové listy (alebo ruccolu alebo zelený šalát)
- reďkovku
- balzamikový ocot
- olivový olej
- cukor
- soľ
- mladá cibuľka
Postup
Krok 1
Cestoviny uvaríme podľa návodu.
Krok 2
Na olivovom oleji krátko opražíme nakrájaný cesnak, pridáme na štvorčeky pokrájanú šunku, pridáme krevety, kečup a sladkú smotanu, tavený syr. Nakoniec dochutíme bazalkou. Hotovú zmes zmiešame s cestovinami a posypeme strúhaným parmezánom.
Krok 3
Špenátový šalát: zeleninu nakrájame a zalejeme zálievkou pripravenou z olivového oleja, cukru, soli a balzamikového octu.