Tekvicový šalát „Hebron“

2002-11-21

Ingrediencie

  • 300 g tekvice, 1 až 2 strúčiky cesnaku, biely jogurt, olivový olej, vínny ocot, čierne korenie, soľ.

Postup

Krok 1

Tento šalát môže byť pripravený zo známej žltej tekvice, zo zimnej zelenej tekvice, alebo z zucchini (cukina). Tekvicu pokrájame na rezance (postrúhame), vložíme do misy a posolíme podľa chuti. Polejeme približne dvoma polievkovými lyžicami oleja a pridáme trochu korenia. Pridáme rozotrený, alebo pretlačený cesnak a premiešame. Nakoniec pridáme 3 až 4 lyžice bieleho jogurtu a 1 lyžičku octu. Premiešame a necháme asi 15 minút odležať v chladničke. Podávame ako predjedlo s bielym pečivom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 838
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

839

Podobné recepty:
  • Domáca papriková horčica

    Domáca papriková horčica

  • Tvarohová nátierka II

    Tvarohová nátierka II

  • Sýte mäsové predjedlo na čínsky spôsob

    Sýte mäsové predjedlo na čínsky spôsob

kuk