Tekvicový šalát „Hebron“
2002-11-21- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Predjedlá
Ingrediencie
- 300 g tekvice, 1 až 2 strúčiky cesnaku, biely jogurt, olivový olej, vínny ocot, čierne korenie, soľ.
Postup
Krok 1
Tento šalát môže byť pripravený zo známej žltej tekvice, zo zimnej zelenej tekvice, alebo z zucchini (cukina). Tekvicu pokrájame na rezance (postrúhame), vložíme do misy a posolíme podľa chuti. Polejeme približne dvoma polievkovými lyžicami oleja a pridáme trochu korenia. Pridáme rozotrený, alebo pretlačený cesnak a premiešame. Nakoniec pridáme 3 až 4 lyžice bieleho jogurtu a 1 lyžičku octu. Premiešame a necháme asi 15 minút odležať v chladničke. Podávame ako predjedlo s bielym pečivom.