Rizoto s vínom

2003-10-30

Ingrediencie

  • 0,5 litra guľatej ryže, 1 liter mäsového vývaru (z dvoch kociek), 1 cibuľu, 3 lyžice oleja, 2 dl 10%-nej sladkej smotany, 3 dl bieleho vína, udusené šampiňóny (alebo sterilizovanú kukuricu, alebo udusené kuracie mäso).

Postup

Krok 1

Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme ryžu a pridáme asi 2 dl vývaru. Premiešame a pridáme asi 2 až 3 dl bieleho vína. Ryžu stále miešame a podľa potreby pridávame mäsový vývar. Potom primiešame smotanu. Nakoniec primiešame, podľa chuti, buď udusené šampiňóny, alebo sterilizovanú kukuricu, alebo udusené kúsky kuracieho mäsa.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 892
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

893

Podobné recepty:
  • Vyprážaný zeler, alebo kaleráb

    Vyprážaný zeler, alebo kaleráb

  • Karfiol na orientálny spôsob

    Karfiol na orientálny spôsob

  • Halušky s cibuľou

    Halušky s cibuľou

kuk