Rizoto s vínom
2003-10-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty hostí , Prívarky, omáčky, prílohy , Teplé
Ingrediencie
- 0,5 litra guľatej ryže, 1 liter mäsového vývaru (z dvoch kociek), 1 cibuľu, 3 lyžice oleja, 2 dl 10%-nej sladkej smotany, 3 dl bieleho vína, udusené šampiňóny (alebo sterilizovanú kukuricu, alebo udusené kuracie mäso).
Postup
Krok 1
Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme ryžu a pridáme asi 2 dl vývaru. Premiešame a pridáme asi 2 až 3 dl bieleho vína. Ryžu stále miešame a podľa potreby pridávame mäsový vývar. Potom primiešame smotanu. Nakoniec primiešame, podľa chuti, buď udusené šampiňóny, alebo sterilizovanú kukuricu, alebo udusené kúsky kuracieho mäsa.