Nepečená jablková torta
2003-10-31- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- 2 kg očistených jabĺk, 0,2 dl vody, 300 g cukru, 1 lyžičku mletej škorice, 2 pudingové prášky (Zlatý klas), okrúhle detské piškóty, šľahačkovú smotanu, kúsok čokolády.
Postup
Krok 1
Jablká pokrájame na kocky a dáme variť s vodou. Varíme ich pokým sa nerozvaria. Pridáme cukor, škoricu a dva pudingové prášky. Dobre vymiešame a chvíľu povaríme. Do tortovej formy poukladáme piškóty a na piškóty ešte teplú jablkovú hmotu. Vrstvy opakujeme, posledná vrstva by mala byť z jablkovej hmoty. Tortu odložíme do chladničky na 4 až 5 hodín. Vrch ozdobíme šľahačkou a strúhanou čokoládou.