Hulubci plnení zemiakmi
2003-07-24- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Iné , Cudzokrajná kuchyňa
Ingrediencie
- 600 g zemiakov, listy hlávkovej kapusty, soľ, mleté čierne korenie, 1 väčšiu cibuľu, 4 lyžice bravčovej masti, 100 g údenej slaniny.
Postup
Krok 1
Očistené zemiaky postrúhame. Cibuľu, pokrájanú nadrobno, opražíme na masti do svetlohneda. Pridáme postrúhané zemiaky, soľ, mleté čierne korenie a miešame, pokým masa nezhustne. Listy hlávkovej kapusty sparíme. Hrubšie časti listov odstránime, alebo s nožom na plocho okrájame, prípadne naklepeme. Do listov dôkladne zavinieme plnku z mletých zemiakov. Závitky poukladáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme soľ a varíme asi 30 minút. Uvarené holubci na tanieri prelejeme na kocky pokrájanou, opraženou slaninou.