Slovenská pizza

2003-08-26

Ingrediencie

  • Hotové lístkové cesto, kečup (alebo nejakú podobnú omáčku), 150 g tvrdého syra, 150 až 200 g šunky (alebo nejakej salámy), mleté čierne korenie, 1 až 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce.

Postup

Krok 1

Lístkové cesto rozvaľkáme natenko tak, aby zabralo veľa miesta na doske, ale aby sa netrhalo. Potrieme ho kečupom po celej ploche, potom cesto posypeme pripravenou zmesou z postrúhaného syra, šunky (salámy), korenia a roztlačeného cesnaku. Cesto zrolujeme (ako roládu), potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri 220 až 230 stupňoch Celzia v strede rúry. Plech nepotierame a nesypeme naň múku, ale môžeme použiť papier na pečenie.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1382
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1383

Podobné recepty:
  • Chlebová pizza

    Chlebová pizza

  • Tofu s cestovinu

    Tofu s cestovinu

  • Špagety s mušľami

    Špagety s mušľami

kuk