Losos so zemiakovou kašou
2002-06-18Ingrediencie
- 600 g zemiakov, 1 menšiu brokolicu, maslo, mlieko, 600 g lososa, šťavu z polovice citróna, mleté biele korenie, soľ, 1 menšiu červenú cibuľu, 2,5 dl bieleho jogurtu, 1 lyžicu červeného kaviáru.
Postup
Krok 1
Zemiaky pokrájame na kocky a dáme variť. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme na ružičky rozobranú brokolicu a povaríme, až brokolica zmäkne. Vodu scedíme, pridáme maslo a rozmiagame. V prípade potreby zriedime mliekom alebo sladkou smotanou. Lososa pokrájame na porcie, polejeme citrónovou šťavou, posypeme bielym korením, posolíme a opražíme na horúcom oleji. Červenú cibuľu pokrájame na drobno. Do jogurtu vmiešame červený kaviár. Pridáme cibuľu a zľahka premiešame. Dochutíme bielym korením, prípadne bylinkami. Lososa podávame s kašou a jogurtovou omáčkou.