Plnený bôčik na cibuli
2002-06-04- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 1,5 kg chudšieho, nízkeho bôčika, 1 kg kyslej kapusty, 1 kg cibule, 50 g slivkového lekváru, soľ, mleté čierne korenie, rascu.
Postup
Krok 1
Vyžmýkanú kapustu ochutíme soľou, korením a rascou. Do bôčika urobíme otvor, ktorý naplníme kapustou. Bôčik na pekáči vložíme do rúry vyhriatej na 250 stupňov Celzia. Po asi 10 minútach vyberieme, kožu narežeme do štvorcov, potrieme lekvárom rozmiešaným s vodou. Bôčik pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia ďalších 30 minút. Bôčik vyberieme a vo výpeku osmažíme cibuľu. Podávame s osmaženou cibuľou, môžeme podávať aj na studeno.