Vyprážané hrušky s krémom

2002-05-28

Ingrediencie

  • 3 hrušky, 3 vajcia, 40 g ovsených vločiek, 3 lyžice strúhanky, škrobová múčka, 3 lyžice práškového cukru, 1,5 dl bieleho vína, olej.

Postup

Krok 1

Olúpané hrušky po dĺžke rozpolíme a zbavíme jadrovníka (podľa možnosti stopku ponecháme). Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Polovice hrušiek potrieme rozšľahaným bielkom, potom ich obalíme v strúhanke, do ktorej sme pridali ovsené vločky. Na rozohriatom oleji asi 3 minúty po každej strane opekáme. Do žĺtkov, ktoré nám ostali a bielkov, pridáme cukor, víno a škrobovú múčku a na malom plameni vo vodnom kúpeli šľaháme, pokiaľ krém nezhustne. Hrušky a omáčku podávame teplé.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 662
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

663

Podobné recepty:
  • Figy s javorovým mascarpone

    Figy s javorovým mascarpone

  • Datle v kokose

    Datle v kokose

  • Silvestrovské prekvapenie

    Silvestrovské prekvapenie

kuk