Tvarohový koláč II

2015-09-29

Ingrediencie

  • Tmavé cesto: 100 g margarínu (Helia, Palmarín), 100 g práškového cukru, 1 vajce, 300 g hladkej múky, 2 lyžice kakaa, 4 lyžice vlažnej vody, polovicu vrecúška prášku do pečiva, tuk na vymastenie pekáča. Svetlé cesto: 150 g práškového cukru, 3 vajcia, 250 g hladkej múky, 5 lyžíc vlažnej vody, 1 dl oleja, polovicu vrecúška prášku do pečiva. Na plnku: 1 kg tvarohu, 50 g masla, 3 až 4 lyžice práškového cukru, hrozienka, 1 až 2 vajcia.

Postup

Krok 1

Z margarínu, cukru, vajíčok, prášku do pečiva, kakaa a vlažnej vody vypracujeme cesto. Vyvaľkané cesto položíme na vymastený pekáč. Tvaroh vymiešame s maslom, cukrom, hrozienkami a s vajciami. Tvarohovú hmotu navrstvíme na cesto. Trochu zapečieme (asi 5 minút). Vymiešame všetky prísady pre svetlé cesto, ktoré nalejeme a rozotrieme na tvaroh a mierne pečieme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1487
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1488

Podobné recepty:
  • Bryndzový posúch

    Bryndzový posúch

  • Makovo-čokoládová nepečená torta

    Makovo-čokoládová nepečená torta

  • Staročeské palacinky

    Staročeské palacinky

kuk