Lorrainský koláč
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Slané múčniky a pečivo
Ingrediencie
- 120 g masla, 180 g hladkej múky, 1 vajce, vodu. Náplň: 120 g slaniny, 10 g masla, 2 šalotky, 2 vajcia, žĺtok, 280 g smotany, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, 100 g ementálu.
Postup
Krok 1
Z múky, masla, vody, vajca a soli vymiesime cesto. Necháme odstáť v chladničke. Odstáte cesto vtlačíme do koláčovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 10 minút. Cesto popicháme vidličkou a pečieme ďalšie 3 minúty. Náplň: na panvici opečieme pokrájanú slaninu, pridáme maslo, pokrájanú šalotku, osmažíme, scedíme z tuku a navrstvíme na upečené cesto. Zalejem smotanou rozmiešanou s vajcami, žĺtkom, koreninami a strúhaným syrom. Pečieme až náplň stuhne. Podávame vychladené so zeleninovým šalátom.