Kurací hrniec
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 1,5 l kuracieho vývaru, 1 veľkú žemľu, mlieko, 4 žĺtky, 4 lyžice pokrájanej petržlenovej vňate, 2 strúčiky cesnaku, 100 g šunky, soľ, mleté čierne korenie, muškátový orech, 100 g hydinovej pečene, mrkvu, petržlen, zeler, pór.
Postup
Krok 1
Pokrájanú žemľu namočíme do mlieka a vyžmýkame. Žemľu zmiešame so žĺtkami, nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou, prelisovaným cesnakom, nadrobno pokrájanou šunkou, soľou korením, muškátovým orechom a nadrobno pokrájanou hydinovou pečeňou. Zmesou naplníme kura. Otvor uzatvoríme, nohy a krídla zviažeme. Vložíme do kuracieho vývaru. Pridáme koreňovú zeleniny a pór. Varíme do zmäknutia mäsa.