Cestoviny s údeným tofu
2016-04-11- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Sójové pokrmy , Cestoviny, pizza , Iné
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 10 min.
- Čas varenia : 15 min.
- Celkový čas : 25 min.
Popis
Údené tofu s cestovinami veľmi dobre chutí s posekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
Ingrediencie
- 500 g cestovín (napríklad drobné mušličky)
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 8 viazanička jarných cibuliek s vňaťou
- 5 strúčik cesnaku
- 2 lyžica rajčinového pretlaku
- 1 lyžica nadrobno pokrájaného čerstvého zázvoru
- 2 lyžica medu
- 250 g údeného tofu
- štipka tymianu
- mleté čierne korenie soľ
- rastlinný tuk
- ocot
Postup
Krok 1
Vo vode s jednou lyžičkou citrónovej šťavy uvaríme drobné cestoviny.
Krok 2
Na oleji krátko osmažíme pokrájanú jarnú cibuľku, nadrobno pokrájaný zázvor a cesnak. Pridáme zvyšok citrónovej šťavy, rajčinový pretlak, ocot, med, na kocky pokrájané tofu a asi 5 minút podusíme.
Krok 3
Uvarené cestoviny scedíme, premiešame s omáčkou.