Karbonátky z tresky

1970-01-01

Ingrediencie

  • 1 kg filé z tresky, 1 žemľu, mlieko na namočenie žemle, 1 zemiak uvarený v šupke, 1 vajce, 1 cibuľu, soľ, mleté čierne korenie, strúhanku, tuk na vyprážanie.

Postup

Krok 1

Filé z tresky vykostíme, časť žemle namočíme do mlieka a vymačkáme. Na tuku speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, rybu pomelieme spolu s ošúpaným zemiakom a namočenou žemľou, primiešame vajce, soľ, korenie a cibuľu a vypracujeme cesto. Zvyšok žemle pokrájame na veľmi tenké plátky, potom na drobné kocky a primiešame ich do strúhanky. V tejto zmesi obaľujeme karbonátky vytvarované cesta. Strúhanku dobre postláčame, aby nám pri vyprážaní neodpadávala. Vyprážame na miernom ohni.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 926
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

927

Podobné recepty:
  • Treska s fazuľou

    Treska s fazuľou

  • Pstruh na pomaranči

    Pstruh na pomaranči

  • Filé amura na bakonský spôsob

    Filé amura na bakonský spôsob

kuk