Nátierka z mušlí
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Nátierky z rýb
Ingrediencie
- 50 g čerstvých mušlí, 40 g jablka, 2 lyžičky limetovej šťavy, 40 g smotany, 40 g taveného syra, soľ, 110 g rastlinného masla.
Postup
Krok 1
Na kúsku rastlinného masla osmažíme mušle, pokvapkáme ich liemtovou šťavou a necháme vychladnúť. Osobitne osmažíme ošúpané, jadrovníkov zbavené a postrúhané jablká, pridáme smotanu a miešame pokým nevznikne kaša. Necháme vychladnúť. Vychladnuté mušle pokrájame, zmiešame s taveným syrom, pridáme jablkovú kašu, zmäknuté rastlinné maslo a dobre premiešame. Podávame s bielym chlebom.