Hovädzí nákyp (Anglicko)
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Dusené mäso , Cudzokrajná kuchyňa , Iné
Ingrediencie
- 600 g hovädzieho mäsa, 100 g hovädzích obličiek, 1 veľkú cibuľu, olej, mleté čierne korenie, soľ, 1 kocku hovädzieho bujónu, 0,55 l vody, 50 g hladkej múky. Cesto: 220 g hladkej múky, 2 dl mlieka, 90 g tuku na pečenie (Hera, Palmarin), 90 g rastlinného tuku (Cera), soľ, vodu.
Postup
Krok 1
Hovädzie mäso a obličky pokrájame na kocky, premiešame ich s múkou. Obalené mäso opražíme na oleji, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, polámanú kocku bujónu, zalejeme vodou a asi 1,5 hodiny varíme. Nakoniec primiešame korenie. Cesto: zmiešame múku, rastlinný tuk a podľa potreby mlieko. Cesto niekoľkokrát prekladáme a vyvaľkáme. Odstáte cesto vyvaľkáme na asi 5 mm hrubý plát, na ktorú položíme misku (hore dnom), v ktorej budeme nákyp piecť. Podľa tvaru misky vyrežeme cesto. Misku naplníme mäsom, prikryjeme cestom, ktorého okraje pritlačíme o okraj misky. Vrch môžeme ozdobiť kúskami cesta, potrieme mliekom a pečieme v rúre vyhriatej na 250 stupňov Celzia asi 20 minút. Z uvedeného množstva pripravíme niekoľko misiek.