Hovädzí nákyp (Anglicko)

1970-01-01

Ingrediencie

  • 600 g hovädzieho mäsa, 100 g hovädzích obličiek, 1 veľkú cibuľu, olej, mleté čierne korenie, soľ, 1 kocku hovädzieho bujónu, 0,55 l vody, 50 g hladkej múky. Cesto: 220 g hladkej múky, 2 dl mlieka, 90 g tuku na pečenie (Hera, Palmarin), 90 g rastlinného tuku (Cera), soľ, vodu.

Postup

Krok 1

Hovädzie mäso a obličky pokrájame na kocky, premiešame ich s múkou. Obalené mäso opražíme na oleji, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, polámanú kocku bujónu, zalejeme vodou a asi 1,5 hodiny varíme. Nakoniec primiešame korenie. Cesto: zmiešame múku, rastlinný tuk a podľa potreby mlieko. Cesto niekoľkokrát prekladáme a vyvaľkáme. Odstáte cesto vyvaľkáme na asi 5 mm hrubý plát, na ktorú položíme misku (hore dnom), v ktorej budeme nákyp piecť. Podľa tvaru misky vyrežeme cesto. Misku naplníme mäsom, prikryjeme cestom, ktorého okraje pritlačíme o okraj misky. Vrch môžeme ozdobiť kúskami cesta, potrieme mliekom a pečieme v rúre vyhriatej na 250 stupňov Celzia asi 20 minút. Z uvedeného množstva pripravíme niekoľko misiek.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1206
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1207

Podobné recepty:
  • Gazpacho II

    Gazpacho II

  • Rizoto s údeným mäsom

    Rizoto s údeným mäsom

  • Sviatočný hydinový šalát na orientálny spôsob

    Sviatočný hydinový šalát na orientálny spôsob

kuk