Zemiakové placky so salámou

1970-01-01

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov, 200 g hladkej múky, 2 dl mlieka, 1 dl minerálnej vody, 2 vajcia, 250 g mäkkej salámy (napr. šunková), 2 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, soľ, petržlenovú vňať, olej na vyprážanie, 1 lyžičku soli.

Postup

Krok 1

Zemiaky postrúhame, zlejeme prebytočnú vodu, pridáme múku, mlieko, salámu pokrájanú na drobné rezance, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, prelisovaný cesnak a soľ. Všetko spolu premiešame. V panvicu zohrejeme malé množstvo oleja a zmes rozotrieme v tvare palacinky a pečieme z oboch strán. Podávame so zeleninovými šalátmi, alebo ako prílohu k mäsovým jedlám.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1267
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1268

Podobné recepty:
  • Huby v alobale

    Huby v alobale

  • Zapečené zemiaky

    Zapečené zemiaky

  • Sabdží phalahari

    Sabdží phalahari

kuk