Polievka šči (Rusko)

1970-01-01

Ingrediencie

  • 150 g vareného hovädzieho mäsa, 250 g kapusty, 1 cibuľu, 1 pór, 3 rajčiny, zeler, mrkvu, 10 g masla, 10 g hladkej múky, 0,5 l vývaru, soľ, mleté čierne korenie, bobkový list, viazaničku kôpru.

Postup

Krok 1

Na plátky pokrájanú mrkvu, zeler, cibuľu a pór vložíme do vriaceho vývaru, pridáme koreniny a na slabom ohni varíme asi 10 minút. Vývar precedíme, do vývaru dáme späť zeleninu, pokrájanú kapustu, ošúpané a na plátky pokrájané rajčiny a varíme asi 5 minút. Polievku zahustíme zásmažkou z masla a múky a krátko povaríme. Hovädzie mäso pokrájame na kocky, vložíme do polievky, povaríme, podľa potreby prisolíme, pridáme nadrobno pokrájaný kôpor a odstavíme z ohňa.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1266
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1267

Podobné recepty:
  • Ucha

    Ucha

  • Boršč II

    Boršč II

  • Cesnaková polievka zo Španielska

    Cesnaková polievka zo Španielska

kuk