Pečené hovädzie mäso s yorkshirským pudingom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Pečené a grilované mäso , Cudzokrajná kuchyňa , Iné
Ingrediencie
- 1,5 až 2 kg hovädzej sviečkovej, 8 strúčikov cesnaku, bravčovú masť. Yorkshirský puding: 200 g hladkej múky, štipku soli, 1 vajce, 2,5 dl mlieka, bravčovú masť.
Postup
Krok 1
Do osušeného mäsa vytvoríme hrotom noža otvory, do ktorých zatlačíme strúčiky cesnaku. Na povrch mäsa dáme plátky bravčovej masti. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 stupňov Celzia podľa skúseností tak dlho, aby bolo mäso po dopečení v strede ružové, mierne krvavé, prípadne dlhšie ak chceme mať mäso úplne prepečené. Yorkshirský puding: Múku zmiešame so štipkou soli, potom vymiešame s vajcom a mliekom, až vznikne lievancové cesto. Formičky (jednoliaty pekáč s formičkami) vymastíme bravčovou masťou. Formičky vložíme do vyhriatej rúry. Vyberieme až keď sa z formičiek začne dymiť. Do polovice formičiek nalejeme cesto. Pečieme v rúre vyhriatej na 250 stupňov Celzia asi 25 minút. Počas pečenia rúru neotvárame! Upečené mäso nakrájame a podávame s anglickou štipľavou horčicou, čerstvou zeleninou a s yorkshireským pudingom. Pripravil Pete Miller.