Pečené hovädzie mäso s yorkshirským pudingom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1,5 až 2 kg hovädzej sviečkovej, 8 strúčikov cesnaku, bravčovú masť. Yorkshirský puding: 200 g hladkej múky, štipku soli, 1 vajce, 2,5 dl mlieka, bravčovú masť.

Postup

Krok 1

Do osušeného mäsa vytvoríme hrotom noža otvory, do ktorých zatlačíme strúčiky cesnaku. Na povrch mäsa dáme plátky bravčovej masti. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 stupňov Celzia podľa skúseností tak dlho, aby bolo mäso po dopečení v strede ružové, mierne krvavé, prípadne dlhšie ak chceme mať mäso úplne prepečené. Yorkshirský puding: Múku zmiešame so štipkou soli, potom vymiešame s vajcom a mliekom, až vznikne lievancové cesto. Formičky (jednoliaty pekáč s formičkami) vymastíme bravčovou masťou. Formičky vložíme do vyhriatej rúry. Vyberieme až keď sa z formičiek začne dymiť. Do polovice formičiek nalejeme cesto. Pečieme v rúre vyhriatej na 250 stupňov Celzia asi 25 minút. Počas pečenia rúru neotvárame! Upečené mäso nakrájame a podávame s anglickou štipľavou horčicou, čerstvou zeleninou a s yorkshireským pudingom. Pripravil Pete Miller.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1294
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1295

Podobné recepty:
  • Maďarská roštenka

    Maďarská roštenka

  • Držky s anglickou slaninou

    Držky s anglickou slaninou

  • Celozrnný domáci chlieb

    Celozrnný domáci chlieb

kuk