Hašé á la Havana
2018-01-04- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Mleté mäso , Bravčové mäso , Teľacie mäso , Baranie, jahňacie mäso
Ingrediencie
- 600 g mletého mäsa
- 1 cibuľu
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 papriku
- 2 lyžice rajčinového pretlaku
- 80 g zelených olív
- 1 lyžicu kapár
- 1 lyžicu hrozienok
- 4 lyžice slnečnicového oleja
- 3 až 4 lyžice jablkového octu
- soľ
- mleté čierne korenie
- soľ
- polievkové dochucovadlo.
Postup
Krok 1
Do mletého mäsa, primiešame nadrobno pokrájanú cibuľu, cesnak, papriku a olivy. Pridáme kapary, hrozienka, rajčinový pretlak, soľ, mleté čierne korenie, olej, ocot a dochucovadlo. Zľahka premiešame a necháme odstáť 20 až 25 minút. Pripravené mäso varíme na miernom ohni asi 25 minút. Počas varenia, podľa potreby, prilejeme trošku vody. Hotové jedlo ozdobíme na tanieri hráškom. Podávame s volským okom.