Vanilkové rožteky I
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
Ingrediencie
- 1 hrnček hladkej múky, 1/2 masla (125 g), 3/4 hrnčeka postrúhaných lieskových orieškov, 2 lyžice práškového cukru, zmes práškového a vanilkového cukru na obaľovanie rožtekov, tuk na vymastenie plechu.
Postup
Krok 1
Múku zmiešame s cukrom a orieškami, pridáme mäkké maslo a vypracujeme vláčne cesto. Ak sa drobí, zapracujeme do cesta trochu mlieka. Potom necháme cesto v chladničke odpočinúť a približne po hodine z neho vyvaľkáme tenký valček. Ten rozkrájame na rovnako veľké, asi 5 až 6 centimetrov dlhé kúsky, vytvarujeme z nich rožteky, ktoré poukladáme na tukom vymastený plech. Pomaly pečieme v mierne až stredne vyhriatej rúre do zlatista. Ešte teplé rožteky obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru. Vanilkové rožteky necháme niekoľko dní odležať.