Ťahaný jablkový závin

2015-09-29

Ingrediencie

  • Cesto: 300 g hladkej múky, 1 vajce, 1 lyžicu masti, 1 lyžičku octu, na hrot noža soli, 1 dl vlažnej vody. Náplň: 300 g jabĺk, 100 strúhanky, maslo, 100 g kryštálového cukru, 50 g orechov, 50 g hrozienok, 1 škoricový cukor.

Postup

Krok 1

Zo surovín pripravíme cesto, ktoré rukami povyťahujeme na plát. Na masle opražíme strúhanku, ktorou posypeme cesto. Navrstvíme postrúhané jablká, posypeme hrozienkami, polámanými orechmi, škoricovým cukrom a kryštálovým cukrom. Všetko to stočíme do závinu a upečieme vo vyhriatej rúre. Po upečení posypeme práškovým cukrom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1028
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1029

Podobné recepty:
  • Liluškina babovecka

    Liluškina babovecka

  • Oškvarkové pagáče II

    Oškvarkové pagáče II

  • Rebarborové rolky

    Rebarborové rolky

kuk