Rožky plnené marmeládou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 300 g múčnych zemiakov, soľ, 250 g polohrubej múky, 1 balíček prášku do pečiva, 2 vajcia, 2 polievkové lyžice mlieka, 50 g masla alebo rastlinného tuku, 50 g cukru, citrónovú kôru z 1 citróna. Na náplň a omáčku: 4 polievkové lyžice malinovej zaváraniny, 2 polievkové lyžice sezamového semienka, pol litra mlieka, 1 balíček vanilkového pudingu (na pol litra mlieka), maslo, 2 polievkové lyžice cukru, pergamenový papier.

Postup

Krok 1

Zemiaky uvaríme v osolenej vode, prelisujeme, pridáme múku a prášok do pečiva. V mlieku rozmiešame vajíčka. Tri polievkové lyžice mlieka s vajíčkami odlejeme (potrieme rožky), zbytok vmiešame do zemiakovej hmoty, pridáme tuk, cukor, citrónovú kôru a štipku soli. Všetko dobre zamiesime. Na pomúčenom lopári spracujeme cesto na hrúbku asi piatich milimetrov, rozkrájame na 8 trojuholníkov. Do stredu dáme zaváraninu a zvinieme do rožkov. Tieto potrieme zbytkom vaječného mlieka a posypeme sezamovým semenom. Rožky položíme na plech vyložený pergamenovým papierom a pečieme asi 30 minút do zlatista. Z mlieka odoberieme 4 polievkové lyžice, v ktorom rozmiešame pudingový prášok a vylejeme do zbytku mlieka, do ktorého sme pridali cukor a za stáleho miešania uvaríme puding. Po vychladnutí vmiešame maslo. Rožky s omáčkou podávame ešte teplé.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 942
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

943

Podobné recepty:
  • Jánske tanieriky

    Jánske tanieriky

  • Čučoriedkový koláč

    Čučoriedkový koláč

  • Piškótovo ovocný koláčik

    Piškótovo ovocný koláčik

kuk