Rebarborové rezy
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
Ingrediencie
- 4 vajcia, 90 g kryštálového cukru, štipku soli, polovicu balíčka vanilkového cukru, 80 g hladkej múky, 30 g oleja, 1 kg rebarbory, štvrť litra bieleho vína, 100 g kryštálového cukru, kúsok celej škorice, citrónovú kôru, 1 klinček, 80 g marhuľovej zaváraniny, 3 bielka, 90 g práškového cukru, papier na pečenie.
Postup
Krok 1
Žĺtka dôkladne vymiešame do peny so štipkou soli, tretinou kryštálového cukru a vanilkovým cukrom. Z bielkov a zostávajúceho cukru ušľaháme tuhý sneh, ktorý spolu s múkou a olejom vmiešame do žĺtkovej hmoty. Papier na pečenie rozložíme na plech a rozotrieme cesto. Pečieme v predhriatej rúre do zlatista. Po upečení necháme na plechu vychladnúť, odstránime papier a upečený biskvit rozrežeme na dva rovnako dlhé a široké pruhy. Potrieme rozvarenou zaváraninou (môže byť aj džem) a zložíme na seba (povrch a okraje taktiež potrieme). Umytú a olúpenú rebarboru nakrájame na 10 cm dlhé kúsky. Víno zmiešame so štvrť litrom vody, pridáme cukor, škoricu, citrónovú kôru, klinček a varíme. Vložíme rebarboru a na miernom ohni chvíľu povaríme, vyberieme z nálevu a necháme odkvapkať. Rebarboru starostlivo rozložíme na pripravený biskvit a ozdobíme snehom. Krátko zapečieme v predhriatej rúre. Povrch snehu musí byť upečený do zlatista. Rezy pred podávaním pocukrujeme.