Rebarborové rezy

2015-09-29

Ingrediencie

  • 4 vajcia, 90 g kryštálového cukru, štipku soli, polovicu balíčka vanilkového cukru, 80 g hladkej múky, 30 g oleja, 1 kg rebarbory, štvrť litra bieleho vína, 100 g kryštálového cukru, kúsok celej škorice, citrónovú kôru, 1 klinček, 80 g marhuľovej zaváraniny, 3 bielka, 90 g práškového cukru, papier na pečenie.

Postup

Krok 1

Žĺtka dôkladne vymiešame do peny so štipkou soli, tretinou kryštálového cukru a vanilkovým cukrom. Z bielkov a zostávajúceho cukru ušľaháme tuhý sneh, ktorý spolu s múkou a olejom vmiešame do žĺtkovej hmoty. Papier na pečenie rozložíme na plech a rozotrieme cesto. Pečieme v predhriatej rúre do zlatista. Po upečení necháme na plechu vychladnúť, odstránime papier a upečený biskvit rozrežeme na dva rovnako dlhé a široké pruhy. Potrieme rozvarenou zaváraninou (môže byť aj džem) a zložíme na seba (povrch a okraje taktiež potrieme). Umytú a olúpenú rebarboru nakrájame na 10 cm dlhé kúsky. Víno zmiešame so štvrť litrom vody, pridáme cukor, škoricu, citrónovú kôru, klinček a varíme. Vložíme rebarboru a na miernom ohni chvíľu povaríme, vyberieme z nálevu a necháme odkvapkať. Rebarboru starostlivo rozložíme na pripravený biskvit a ozdobíme snehom. Krátko zapečieme v predhriatej rúre. Povrch snehu musí byť upečený do zlatista. Rezy pred podávaním pocukrujeme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 990
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

991

Podobné recepty:
  • Penová orechová plnka

    Penová orechová plnka

  • Slovenský kapustový posúch

    Slovenský kapustový posúch

  • Pohánkový koláč

    Pohánkový koláč

kuk