Čokoládové kurča
2016-04-20- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 30 min.
- Čas varenia : 60 min.
- Celkový čas : 90 min.
Popis
Sladká chuť kurčaťa s orieškami môže zachutiť každému. Podávame so zemiakovými kroketami.
Ingrediencie
- 1 ks väčšie kurča
- 3 ks rajčiny
- 2 hlávka cibule
- 50 g nesolených arašíd
- 50 g mandlí
- 60 g čokolády
- olej
- 4 ks sušené čili papričky
- škoricu
- oregano
- cesnak
- 1 lyžica sezamových semienok
- soľ
Postup
Krok 1
Kurča nakrájame na porcie a uvaríme v slanej vode.
Krok 2
Čili papričky zbavíme jadierok a nakrájame ich na malé kúsky (ak sú sušené, tak ich polámeme na malé kúsky a namočíme do vody). Rajčiny ošúpeme a nakrájame na malé kocky, cibuľu pokrájame na kolieska, cesnak na tenké plátky, oriešky a mandle sparíme a nakrájame na malé kúsky. Všetky pokrájané suroviny vložíme do polovice vývaru v ktorom sme varili kurča.
Krok 3
Pridáme 1 lyžičku škorice, 1 lyžičku oregana, sezamové semienka a varíme asi 20 minút. Uvarenú zmes rozmixujeme a vylejeme do panvice s rozohriatým olejom , pridáme lyžičku škorice, lyžičku oregana a varíme asi 10 minút. Pridáme na kusy polámanú čokoládu a miešame pokým sa čokoláda neroztopí.
Krok 4
Ak by omáčka bola príliš hustá, rozriedime ju vývarom z kurčaťa. Do omáčky vložíme porcie uvareného kurčaťa a prehrejeme.