Kávové roštenky

2015-09-29

Ingrediencie

  • 4 rezne z hovädzej roštenky, 1 lyžicu oleja, 1 lyžicu hladkej múky, 1 lyžicu masla, 1 malú cibuľu, 2 dl silnej - prekvapkanej kávy, soľ, mleté čierne korenie, na hrot noža mletého zázvoru.

Postup

Krok 1

Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a z oboch strán opražíme na horúcom tuku. Súčasne, v inom kastróliku, na tuku speníme najemno nakrájanú cibuľu a pridáme k nej mäso aj so šťavou. Podlejeme horúcou vodou, okoreníme zázvorom a pomaly dusíme do mäkka. Maslo roztrieme s múkou, pridáme k roštenkám, prilejeme kávu a krátko povaríme. Do hotovej omáčky môžeme pridať 2 lyžice smotany. Podávame so zemiakovou knedľou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 980
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

981

Podobné recepty:
  • Jahňacie medailóniky na provensálsky spôsob

    Jahňacie medailóniky na provensálsky spôsob

  • Zapekané teľacie rebierko so šampiňónmi

    Zapekané teľacie rebierko so šampiňónmi

  • Baranie ragú na spôsob Belvedér

    Baranie ragú na spôsob Belvedér

kuk