Korenené mäsové dukáty

2015-09-29

Ingrediencie

  • 500 g hovädzieho a bravčového pomletého mäsa, 2 vajcia, 1 cibuľu, 2 žemle, 3 lyžice mlieka, 1 lyžičku horčice, mleté čierne korenie, soľ, ligurček lekársky, petržlenovú vňať, hladkú múku na obaľovanie, tuk na vyprážanie, kečup a pokrájanú cibuľu na ozdobenie.

Postup

Krok 1

Pomleté mäso premiešame s vajcami, najemno pokrájanou cibuľou, vopred namočenými a vyžmýkanými žemľami a s horčicou. Okoreníme osolíme a vmiešame najemno pokrájaný ligurček a petržlenovú vňať. Z hmoty vytvarujeme malé placky, ktoré obalíme v múke a vypražíme z oboch strán na zohriatom tuku. Placky ozdobíme kečupom zmiešaným s najemno pokrájanou cibuľou. Podávame s chlebom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1032
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1033

Podobné recepty:
  • Uzbecký šalát

    Uzbecký šalát

  • Steaky s hubovou soľou s plackami rösti

    Steaky s hubovou soľou s plackami rösti

  • Stehno v koňaku

    Stehno v koňaku

kuk