Prekladaná kapusta
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Mleté mäso
Ingrediencie
- 750 g bravčového pliecka, 750 g kvasenej kapusty, 500 g uvarenej ryže, 2 kyslé smotany, 1 veľkú a 1 malú cibuľu, cesnak, majorán, červenú papriku, mleté čierne korenie, soľ, kúsok masla.
Postup
Krok 1
Na masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme kapustu, podlejeme vodou a udusíme. Na masle speníme nadrobno pokrájanú malú cibuľu, pridáme mäso nakrájané na väčšie kusy, pridáme papriku, korenie a soľ, podlejeme a dusíme do mäkka. Udusené mäso pomelieme. Na pekáč dáme polovicu udusenej kapusty, na kapustu navrstvíme uvarenú ryžu, pomleté mäso zmiešané s prelisovaným cesnakom a druhú časť kapusty. Zalejeme smotanou a necháme odstáť v chlade do druhého dňa. Pečieme pri maximálnej teplote asi 20 minút.