Ragú z hlivy ustricovej

2015-09-29

Ingrediencie

  • 80 g hlivy, 100 g slaniny, 30 g masla, 1,5 dl zeleninového vývaru, 1,5 dl smotany, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 3 rajčiaky, 1 lyžicu hladkej múky, tymian, soľ, mleté biele korenie.

Postup

Krok 1

Slaninu pokrájanú na mále kocky osmažíme, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, pokrájané huby, soľ, korenie, prelisovaný cesnak, tymian a podlejeme vývarom. Varíme asi 10 minút. Z masla a múky pripravíme zásmažku, ktorú primiešame do hubovej zmesi, pridáme ošúpané a jadierok zbavené rajčiaky pokrájané na kocky a krátko povaríme (nevaríme dlho, aby v omáčke chuťovo neprevládali rajčiny). Nakoniec zjemní pridaním smotany. Krátko povaríme. Podávame so zemiakovými plackami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1096
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1097

Podobné recepty:
  • Základná francúzka majonéza

    Základná francúzka majonéza

  • Vyprážané zemiakové guľky

    Vyprážané zemiakové guľky

  • Policajné krokety

    Policajné krokety

kuk